Trim ender og sider på kartoflerne væk, så man kan skære helt perfekte pomfritter.
Skær nu kartoflerne i skiver á ca. 1 cm. og dernæst skæres skiverne til pomfritter, så de er ca. 1x1 cm. Det er vigtigt at de er samme størrelse så de bliver tilberedt ens.
Kom pomfritter op i en stor skål med koldt vand. Her skal de ligge i ca.15 min. Det er for at fjerne så meget stivelse som muligt.
I mens pomfritterne ligger i vandet varmes olien op til 130 grader.
Hæld vandet fra pomfritterne, og skyl den grundigt igen i vand. Nu skal pomfritterne tørres i et viskestykke eller lignende.
Så er de klar til at komme i frituren. Blancher nu pomfritterne i den varme olie i 8 -10 minutter. Tag pomfritterne op af olien og lad dem dryppe af. Spred dem ud på en bageplade og lad dem køle af.
Varm olien op til 180 grader. Kom de afkølede pomfritter tilbage i olien og steg dem til de er helt gyldne og sprøde.
Når de er færdige tages de op så de kan dryppe af, drys med dit favorit krydderi eller kryddersalt og server som tilbehør til en lækker bøf eller en grillkylling.