Bland mælk og græsk yoghurt sammen, og lun det let. Jeg bruger mikroovnen, men en gryde kan også gøre det. Det skal blot være lillefingervarmt. Kom væsken op i røreskålen til røremaskinen, og tilsæt salt,sukker, gær, kardekomme og gurkemeje. Bland det sammen, og tilsæt herefter ca. halvdelen af melet.
Kør dejen med dejkrogen, og tilsæt mere mel lidt af gangen. Fortsæt indtil du har en jævn dej, der samler sig og slipper skålens sider. Den skal stadig være klistret når du rører ved den. Ælt herefter dejen 5 minutter på røremaskinen.
Kom dejen i en smurt skål, og lad den hæve med stuetemperatur i 1-1,5 timer.
Mens dejen hæver, skal du tænde ovnen på 250-275 grader. Sæt en pizzasten på nederste rille i ovnen eller brug blot en bageplade.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til kugler, og lad dem hæve under et klæde i yderligere 30 minutter.
Efter 30 minutter ruller dejportionerne ud til runde brød, ca 12-15 cm i diameter og gerne lidt aflange.
Bagning i ovn
Bag et brød af gange på pizzastenen. Inden du kommer brødet i ovnen, sprayes det med lidt vand. Luk hurtigt ovnen, og bag dine naan i 2-3 minutter indtil de puffer lidt op, og får de karakteristiske mørke områder. Vend brødet om, og bag yderligere ca. 2 minutter til brødet er færdigbagt.
Fjern brødet fra ovnen og pensel det straks med smeltet smør. Bag nu det næste brød, og når det er færdigt lægges det oven på det første. Fortsæt med at stable de færdige naan, og læg et viskestykke over, så holder de sig bløde og lune.
Bagning i pizzaovn
Når din pizzaovn er godt varm, og du er klar til at bage det første naan, sprayer du det først med lidt vand, og kommer det ind i den varme pizzaovn. Hold godt øje med brødet, alt efter temperaturen skal det ikke have mere end 1-3 minutter. Drej brødet i ovnen undervejs, for at få en jævn afbagning.
Når brøddet puffer lidt op, og har de små mørke blærer, tages det ud og pensles straks med smeltet smør. De færdige brød stables ovenpå hinanden og dækkes med et viskestykke indtil servering.