Nem opskrift på cremet og smagfuld dahl med røde linser. Det er en krydret og lækker ret, som kan serveres som selvstændigt måltid med raita og brød eller som tilbehør til kylling eller andet kød.
Tilsæt dernæst chili, karry, spidskommen, koriander samt kardemomme, og svits yderligere 1 minut under omrøring. Der skulle gerne sprede sig en helt fantastisk duft af alle de dejlige krydderier. Pas på at krydderierne ikke brænder på.
1 spsk karry, 2 tsk stødt spidskommen, 2 tsk stødt koriander, ½ rød chili, ½ tsk stødt kardemomme
Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, kaffir limeblade samt bouillon i gryden, og rør det hele grundigt sammen.
Skru ned til lav varme og lad det boble lige så stille og roligt under låg i 45 minutter til en time. Sørg for at røre i gryden tit, så det ikke brænder på. Der kan evt. tilsættes mere vand, bouillon eller kokosmælk undervejs hvis det bliver for tykt.
Server som selvstændig ret med naanbrød eller papadums til eller som lækkert tilbehør til kylling eller andet kød.
Noter
Opbevaring og holdbarhed - Lav endelige en stor portion når du er i gang, resterne kan holde sig 2-3 dage på køl, og retten kan sagtens fryses ned for længere holdbarhed.