½rød chili, finthakket, kan udelades hvis man vil lave en lige mere børnevenlig udgave
2kaffir limeblade, Kan udelades eller skiftes ud med 1/2 tsk. revet citronskal
3,5dlgrøntsagsbouillon, Evt. 0,5 dl ekstra
2dlkokosmælk
2dshakkede tomater
Sådan gør du
Start med at skylle linserne rigtig grundigt i rigeligt med koldt vand. Lad dem dryppe af og stil dem til siden.
I en stor gryde opvarmes olivenolien. Kom ingefær samt hvidløg i, svits i 1-2 minutter.
Tilsæt dernæst chili, karry, spidskommen, koriander samt kardemomme og svits yderligere 1 minut under omrøring. Der skulle gerne sprede sig en helt fantastisk duft af alle de dejlige krydderier :-) Pas på at krydderierne ikke brænder på.
Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, kaffir limeblade samt bouillon i gryden og rør det hele grundigt sammen.
Skru ned til lav varme og lad det boble lige så stille og roligt under låg i 45 minutter til en time. Sørg for at røre i gryden tit, så det ikke brænder på. Der kan evt. tilsættes mere vand, bouillon eller kokosmælk undervejs hvis det bliver for tykt.
Server som selvstændig ret med naanbrød til eller som lækkert tilbehør.