Dejlig måde at konservere sommerens chilier på til resten af året
Forb. tid 10 minuttermin
Antal 2store glas
Ingredienser
chilier, nok til at fylde glassene op
Frisk peberrod, et par skiver i hvert glas
Syltelage:
1/2lklar eddike
7-8spsksukker
4spsksalt
1-2dlvand
Syltekrydderier
Evt. tørret hvidløg
Sådan gør du
Alle ingredienser til lagen blandes i gryde og koges op.
Chilier renses og snittes i den ønskede størrelse og kommes i den kogende lage ca 1 - 2 min. Hvis du vil sylte chilierne hele, skal de prikkes med en gaffel inden de kommer i lagen.
Chilierne kommes derefter i skoldede og atamonskyllede glas, den varme lage hældes sammen med et par skiver frisk peberrod over chilierne.
Låget skrues på med det samme, der skal under afkøling opstå undertryk så låget buer ned.
Lad dem stå og trække i 14 dagen inden du spiser af dem.