Kom æg, mælk, sukker, gær samt bageenzym og hvedesur i en skål og rør det sammen til alt sukker og gær er opløst. Det kan godt tage lidt tid før det er opløst, så det er altså en god ide at bruge en køkkenmaskine. Lad det stå i ti minutter efter det er pisket, så gæren får lidt tid til at komme i gang.
Tilsæt under omrøring, salt og melet lidt af gangen til det hele er rørt i. Det kan godt virke som en lidt tynd omgang, men det skal nok samle sig når stivelsen bliver frigjort og binder væsken. Jeg skriver også 360 g mel, plus evt. 10-20 g ekstra, det er fordi der er lidt forskel på hvor meget væske melet kan binde.
Når det er blevet en lidt mere fast dej, så tilsættetes det usaltede bløde smør, herefter skrues op til medium hastighed for røremaskinen og dejen æltes i 10 - 15 min eller indtil den slipper bunden.
Kom nu dejen til dine brioche burgerboller i et smurt fad, dæk til med film og kom i køleskabet i et par timer. Faktisk kan det sagtens stå i køleskabet til dagen efter. Formålet med nedkølingen er at gøre den ellers meget bløde dej, mere fast, så man kan arbejde med den.
Så er der ingen vej udenom, Lav 9 - 10 ringe i alufolie med en diameter på 10 cm og højde på 1 - 1,5 cm og hæft dem sammen, så de kan holde på formen under hæve og bageprocessen. Man kan sagtens købe sådan nogle ringe, men det er altså ikke det store bøvl at lave dem selv. De kan forresten sagtens genbruges. Hvis man ikke orker arbejdet, så kan man købe en form i silikone der virker helt fint.
Placer aluforme på en bageplade med bagepapir og giv dem et pust med olie eller bagesprayen.
Tag nu dejen ud af køleskabet og vej den af i portioner på 80 g. Form nu dejen til kugler og placer dem midt i bage aluformen. Slut af med at give de små dejkugler et spray på toppen med olie eller bagespray.
Tag en skål eller noget andet og smør den under bunden og giv boller et tryk fra oven, så de bliver mast ud til kanterne af aluformen (de trækker sig lidt sammen når man fjerner skålen). Dæk til med film og lad dem hæve ved 20-25 grader i 2 - 3 timer eller til de er hævet lidt op over kanten på formen. Det kan være en fordel at hæve dem i en lun ovn.
Varm ovnen op til 175 g. Alm ovn, ikke noget med varmluft. Stil en metal bradepande i bunden, den skal bruges til at lave damp under bagningen.
Bland æg samt mælk i en lille skål og pisk sammen. Pensel de nu hævede boller forsigtigt med ægge/mælkemassen og drys med sesamfrø eller anden topping efter ønske.
Stil bagepladen i ovnen og kom 1 dl vand i bradepanden (Det laver samp), bag bollerne i 10-15 min. til de har fået en lækker gyldenbrun farve. Stil dem til afkøling på pladen.
Kom de næsten afkølede burgerboller i poser, så de bliver lækre og bløde.