Opskrift på forloren hareDet bedste farsbrød med masser af smag og den gode brune sovs. Du kan servere den med klassisk tilbehør: Hvid kartofler, brunede kartofler, ærter og ribsgele, eller med dit favorittilbehør.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
150gbacon, skæres i fine tern
500ghakket oksekød
500ghakket svinekød
2,5tsksalt
¼tskpeber
¼tskcayennepeber
2æg
1løg, revet groft
2dlrasp
1,5dlpiskefløde
12skiverbacon
5dlvand
sovsen:
2dlpiskefløde
1svinebouillonterning, eller okse
1spsksovsekulør
1spskribsgele
½tskrødvinseddike
Salt
Peber
1,5spskmaizena, samt en smule vand
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 230 grader sat op til almindelig ovn.
Skær baconen i fine tern og svits den let på en varm pande. Den skal ikke brune, men bare lige have lidt varme. Når den er færdig stilles den til siden.
150 g bacon
I en stor skål kommes okse og svinekød, tilsæt salt, peber og cayennepeber og rør farsen grundigt sammen.
500 g hakket oksekød, 500 g hakket svinekød, 2,5 tsk salt, ¼ tsk peber, ¼ tsk cayennepeber
Tilsæt derefter revet løg, rasp, fløde, æg og den bacon du lige har varmet igennem.
Rør farsen grundigt sammen, til det er blevet en jævn fars uden klumper.
Form derefter et farsbrød ud af farsen, og læg skiver af bacon henover. Placer derefter den forlorne hare i et ildfast fad.
12 skiver bacon
Placer fadet med den forlorne hare midt i den forvarmede ovn og tilbered det nu i 15 minutter. Derefter tilsættes der 5 dl. vand til fadet og varmen i ovnen sænkes til 180 grader.
5 dl vand
Nu skal den forlorne har tilberedes ved 180 grader i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er 70 - 75 grader.
Når tiden er gået tages fadet ud af ovnen og stegeskyen hældes over i en gryde. Fadet kan herefter stilles i ovnen igen hvis farsbrødet mangler lidt farve.
Bring stegeskyen i kog og tilsæt fløde, kulør samt bouillon og ribsgele. Smag saucen til med salt og peber.