Opskrift på lasagnetteBagt pastafad i ovn med kødsovs og bechamelsauce. Det er en ret som både børn og voksne elsker at spise. Server den som den er eller med en grøn salat og eventuelt et flute til.
I en stor gryde gryde varmes olivenolien op til middelhøj varme. Det hakkede oksekød kommes i gryden og brunes af.
3 spsk olivenolie, 400 g hakket oksekød
Imens kødet brunes af, hakkes løg, bladselleri samt gulerod i små tern. Hvidløget rives fint. Kom de hakkede ingredienser i gryden sammen med kødet og svits det sammen i ca. 5 minutter.
Kom tomatkoncentratet i gryden og svits det i et par minutter.
40 g tomatkoncentrat
Kom vand, vand, rødvin, bouillonterninger, hakkede tomater, salt, sukker og peber og oregano i gryden. Skru ned for varmen og lad saucen simre under låg i ca. 20 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader sat op til almindelig varme. Forbered i mens bechamelsaucen.
I en gryde smeltes smørret og melet tilsættes, svits det ved middel varme i et par minutter. Tilsæt mælken gradvist imens der piskes. Når alt mælken er optaget og saucen simrer og er blevet tyk tilsættes salt, peber og stødt muskatnød. Stil bechamelsaucen til siden.
30 g smør, 3 spsk hvedemel, 5 dl mælk, ½ tsk salt, Peber, ¼ tsk stødt muskatnød
I et ildfast fad kommes ukogte pasta penne i bunden, hæld den nu færdige kødsauce over, og vend det grundigt sammen. Jævn det en smule ud i fadet.
400 g pasta penne
Fordel derefter bechamelsaucen over og stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered det i ca. 40 minutter. Efter 40 minutter kommes der revet parmesan på toppen og det tilberedes yderligere 10 minutter eller til osten er smeltet og blevet gylden.
70 g parmesan
Tag den færdige lasagnette ud af ovnen og lad den trække 5 minutter inden den serveres.
Server som en selvstændig ret eller med en grøn salat til.