Opskrift på kyllingelår på grillGrillede kyllingelår er et hit hos både børn og voksne. Den perfekte sommermad, som kan spises med kartoffelsalat, pastasalat, grillede majskolber eller andet grønt tilbehør. Du kan også lave kyllingelår på grill og give ungerne dem med i madpakken.
Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
Kyllingelårene kommes i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
Derefter drysses barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt. - Dette kan også gøres dagen i forvejen, så smagen trækker mere ind i kødet.
Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver sider over den direkte varme til de er brunet af.
Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg. - Kyllingelår skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader inde ved benet før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingelårene, det er derfor en god ide at tjekke temperaturen.
Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.