Opskrift på kyllingebryst på grillKyllingefilet eller kyllingebryst er et lækkert og magert reelt stykke kød. Det smager skøn grillet med en god barbecue sauce på, og så er det virkelig nemt at lave.
Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen i en lille gryde og varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
Kyllingebrysterne pudses for sener og fedt. Kom dem op en en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
Derefter drysses barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt. - Dette kan også gøres dagen i forvejen, så smagen trækker mere ind i kødet.
Placer nu de marinerede kyllingebryster på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 4 minutter på hver sider over den direkte varme.
Når kyllingebrysterne er grillet på hver side, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 5 minutter. - Kyllingebryster skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader før de er færdige. Brug et stege termometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingebrysterne, derfor er det en god ide at tjekke temperaturen.
Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt er kyllingebrysterne færdige. Lad dem trække 5 minutter før de skæres ud og serveres.