Opskrift på DaimisNem og cremet hjemmelavet is med Daim og vanilje. En hjemmelavet daimis er skøn at servere som dessert. Du kan nemt lave isen i god tid, og den vil med garanti være et hit hos børn og voksne.
Kom sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestængerne samt de tomme vaniljestænger i en gryde og opvarm blandingen til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge.
Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt den varme flødeblanding til æggesnapsen i en tynd stråle mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring (med en dejskraber af silikone) til ismassen når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.
Når ismassen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver endnu bedre af at stå til næste dag. Lad den tomme vaniljestang ligge i ismassen og give smag.
Nu skal isen fryses. Fjern vaniljestangen, og hæld massen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen. Hak daim-chokoladen groft. Bland til sidst ¾ af den hakkede daim i isen, kom isen i en form, og drys den sidste hakkede daim på toppen af isen. Dæk isen til, og sæt den i fryseren til den er helt fast.Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær til eller i isvafler.