Opskrift på græsk pastasalatKlassisk tilbehør til græske retter og sommerens grillmad. Nem opskrift på pastasalat med feta og oliven som bringer ferieminderne frem. Den er perfekt til græske bøffer eller græske frikadeller, men er også god til en god bøf på grillen eller et stykke kylling.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
400gpasta penne
350gcherrytomater, eller andre tomater
1agurk
1rødløg
100gsorte oliven, uden sten
100gfeta, i tern
2spsktørret oregano, eller efter smag
Dressing:
1spskcitronsaft
1spskrødvindeddike
½dlolivenolie
1,5tsksalt
1tsksukker
Peber
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på posen. Når den er færdigkogt, skylles pastaen i koldt vand, og den køles ned.
Alle ingredienserne til dressingen blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dressingen til.
Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Cherrytomaterne skæres i halve.
Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven deles i 2.
Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta i tern og den afkølede pasta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
Server pastasalaten med det samme, eller stil den til på køl til den skal serveres.