Opskrift på kartoffelsalat med baconDen klassiske danske kartoffelsalat tager bestemt ikke skade af bacon. Den passer perfekt til picnicturen eller som tilbehør til grillmaden på en varm sommerdag.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kold kartoffelsalat
1kgkartofler
350gbacon
2dlpurløg
½rødløg
Dressing til kartoffelsalat
1,5dlmayonnaise
1,5dlcreme fraiche
1tskcitronsaft
1tskhvidvinseddike
2tsksød fransk sennep
1tsksukker
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Kartoffelsalat salat med bacon
Kog kartoflerne i velsaltet vand til de er møre uden at være udkogte. Det plejer at tage imellem 15 - 20 minutter. - Det er en god ide at koge kartoflerne på forhånd, dette kan med fordel gøres dagen i forvejen.
I mens kartoflerne koges, tilberedes baconen. Baconen skæres i passende tern. Varm en stor pande op, og steg nu baconternene til de er gyldne og sprøde. Hæld baconen op i en si og lad fedet dryppe fra. Lad det køle ned og stil det til siden.
Purløg skylles og hakkes fint. Rødløget pilles og hakkes fint.
Dressing til kartoffelsalat
Alle ingredienserne til dressingen kommes i en skål og røres grundigt sammen. Smag den til med ekstra salt og peber.
Når kartoflerne er kogte, køles de helt ned og pilles. De skæres i mundrette bidder og kommes derefter op i en stor skål sammen med dressing, purløg samt rødløg og 2/3 dele af den sprøde bacon. Vend det hele godt rundt og og slut af med at drysse med det sidste bacon og en smule frisk purløg.