Opskrift på chokoladeisNem og lækker mørk chokoladeis. Den er skøn som dessert eller en lækker snack på en varm sommerdag. Du kan servere den i en skål med friske bær eller i isvafler. Chokoladeis er altid et hit hos både børn og voksne.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom korn, den tomme stang, piskefløde, sødmælk og kakao i en gryde. Varm det op til omkring 90 grader under omrøring, og sluk så for varmen.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld herefter den varme flødeblanding ned i æggesnapsen i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når det hele er pisket sammen, hældes det tilbage i gryden.
Varm ismassen op til 85 grader under omrøring. Jeg bruger en dejskraber, der kan skrabe bunden og nå hele vejen rundt i kanterne. Brug et termometer til at tjekke temperaturen. Det er vigtigt at den ikke bliver for varm, da du risikerer æggeklumper og en kagecreme-agtig smag.
Når ismassen når 85 grader, tages den af varmen og hældes hen over den hakkede chokolade. Fjern vaniljestangen, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet. Blend eventuelt ismassen med en stavblender for at få den helt glat. Lad ismassen køle ned, og sæt den i køleskabet. Lad den gerne stå i køleskabet i 3-4 timer, eller til dagen efter.
Når ismassen er helt kold, kommes den i ismaskinen, som køres i 45-60 minutter. Herefter kommes isen i en bøtte eller form, drysses med hakket chokolade, og dækkes til og sættes i fryseren indtil servering. Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
Tag isen op af fryseren 15 minutter inden den skal serveres. Server med friske bær eller i isvafler.