Opskrift på vegetarburgerEn klassisk burger helt uden kød. Den lækre plantebøf er lavet af kikærter, brune linser og champignoner, og den kan fuldt ud måle sig med en klassisk hakkebøf.
Skyl kikærter og linser under vandhanen, og lad dem dryppe af i en si.
Champignonerne skylles, renses og skæres i tynde skiver.
På en pande opvarmes 1 spsk. olivenolie og skiverne af champignoner svitses nu ved jævn varme til alt væde er fordampet. Når væden er fordampet, skrues der ned for varmen, og soyasaucen tilsættes. Svits nu svampene ved lav varme til soyasaucen er kogt ind, og svampene er glaseret. - Stil dem til siden når de er færdige.
I en Foodprocessor hakkes havegrynene med knivindsatsen til det bliver en melet i konsistensen. Hæld det derefter op i en skål.
I samme foodprocesser tilsættes nu de øvrige ingredienser til vegetarbøfferne inklusiv champignon og kikærter samt linser. Det hakkes derefter til en jævn masse eller til den ønskede konsistens er opnået. Tilsæt derefter melet af havregryn og hak det kort sammen med de andre ingredienser.
Tag plantefarsen op en i en skål og ælt den helt sammen. Form derefter 8 bøffer på ca. 1 centimeters tykkelse.
Bøfferne er nu klar til at blive stegt på panden eller på grillen. pensel dem med en smule olie og grill eller steg dem ca. 4 minutter på hver side til de bruner i overfladen.
Servering
Vask og bræk salaten i mindre stykker. Vask og skær agurk og tomat i skiver.
Lun burgerbollerne i ovnen inden servering.
Smør burgerbollerne med mayonnaise og ketchup, og fyld dem med en vegetarbøf, salat, tomat og agurk. Nu er de klar til at spise.