Opskrift på boller i karry med blomkålsrisBoller i karry er en klassisk dansk ret, som mange af os elsker. Det er en familiefavorit med god smag, som både børn og voksne er glade for. Saftige kødboller i lækker karrysovs og her serveret med blomkålsris, som er et sundere alternativ til almindelige ris.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2blomkål, små
2æbler
2spskfrisk persille
Kødboller:
1kghakket svinekød
2løg
2dlhavregryn
2æg
3dl mælk
1/2tskstødt spidskommen
2tsksalt
Peber
Kogning:
Vand
Svinebouillonterninger, tilpasset mængden af vand
Karrysovs:
50gsmør
50ghvedemel
1 ½spskkarry
1tskstødt gurkemeje, (kan udelades)
5dlkogevand, eller svinebouillon
4 dlmælk, eller kokosmælk
1tsksukker
Salt
Peber
Sådan gør du
Kødboller:
Løget rives groft på et rivejern, og røres sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne til en jævn fars.
Bring rigeligt vand tilsat svinebouillonterninger i kog. Tilpas mængden af bouillonterninger til den mængde vand du har i gryden. Form kødbollerne i en passende størrelse og kom dem i det kogende vand, skru ned for varmen og lad dem simre i ca. 8 - 10 min.
Sluk for gryden og lad dem trække i kogevandet en halv times tid mens du forbereder sovs og blomkålsris.
Karrysovs:
Smelt smørret ved jævn varme i en gryde og drys karrypulveret i. Lad det boble med i ca. 1 minut inden du går videre.
Drys hvedemelet i, og rør til det er helt opsuget af smørret.
Hæld lidt af kogelagen fra kødbollerne ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen til saucen har den ønskede konsistens.
Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag saucen til med sukker, salt og peber, og varm kødbollerne i saucen.
Blomkålsris:
Vask blomkålet og del det i mindre buketter.
Hak blomkålet på foodprocessoren eller riv det på et rivejern. Jeg bruger rivejernet på foodprocessoren når jeg laver blomkålsris.
Kom de fine blomkålsris i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i vandet i 1 minut.
Hæld herefter vandet fra.
Servering:
Skær æbler i tern, og skyl og hak persillen.
Server boller i karry med blomkålsris og æbletern og frisk persille på toppen.