Opskrift på spidskålssalat med avocado og blåbærNem og lækker salat med spidskål, avocado og blåbær, samt en cremet og lækker parmesandressing. Salaten toppes med ristede solsikkekerner, og kan serveres som tilbehør til alt slags kød, fisk og fjerkræ. Den er altid et hit hos både store og små.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1spidskål, cirka 300 gram
1avocado
100gblåbær
30gsolsikkekerner
Dressing:
4spskolivenolie
2spskæblecidereddike
1spskhonning
10gparmesan, revet
½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Start med at lave dressingen. Blend alle ingredienserne med en stavblender, til dressingen bliver cremet. Smag til med salt og peber.
Snit spidskålen fint med en kniv eller brug et mandolinjern. Vend spidskålen sammen med dressingen i en skål.
Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande til de bliver lidt gyldne. Tag dem af panden, og lad dem køle ned.
Skær avocadoen i tern, og vend dem sammen med spidskålen.
Anret salaten på et fad med blåbær og ristede solsikkekerner på toppen.