Opskrift på skidne ægSkidne æg eller smilende æg i sennepssovs er en klassisk dansk ret, som traditionelt serveres til påskefrokosten sammen med rugbrød. Retten kan også serveres som aftensmadsret med kogte kartofler til.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
8æg
50gsmør
50ghvedemel
5dlmælk
3spskgrov sennep
½tsksukker
1tsksalt
Peber
Til servering:
8skiverrugbrød
150gbacon
Karse
Sådan gør du
Bring en gryde med vand i kog. Kom æggene i, og kog æggene 7-8 minutter ved middel varme (Hvis du vil have dem helt hårdkogte koges de 10 minutter). Når æggene er færdigkogte, overhældes de med koldt vand, for at stoppe tilberedningen.
8 æg
I mens æggene koges, skæres baconen i tern, og steges sprødt på en stegepande ved middel varme.
150 g bacon
Samtidig smeltes smørret i en gryde. Når smørret er smeltet, piskes melet i, og tilberedes 1 minuts tid inden mælken tilsættes. Herefter tilsættes mælkes lidt af gangen mens man stadig pisker i sovsen.
50 g smør, 50 g hvedemel, 5 dl mælk
Når alt mælken er tilsat, skal sovsen tilsættes sennep, sukker, salt og peber.