Opskrift på græske fladbrødEller græske pitabrød som mange også vil kalde dem for. De er oplagte at servere til alle typer af græsk mad for eksempel med fyld af gyros, lammefrikadeller eller noget andet lækkert. Du kan også servere dem til gryderetter som græsk stifado.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Hævetid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet45 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
2dlvand
25ggær
1tsksalt
2tsksukker
2spskolivenolie, eller anden olie
360ghvedemel
Sådan gør du
Lun vandet til det er lillefingervarmt. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Det er ikke sikkert alt melet skal bruges. Dejen skal være jævn og glat, men må ikke være tør. Ælt dejen i cirka 10 minutter.
Lad dejen hæve i cirka 30 minutter.
Efter hævning lægges dejen ud på bordet.
Del dejen i 8 lige store stykker. Hvis du vil lave brødene lidt større, kan du nøjes med at dele dejen i 6 dele.
Udrul hvert stykke dej til et fladbrød på 2-3 mm i tykkelsen.
Lad fladbrødene hæve i cirka 15 minutter. Varm i mens en slip let pande op til lidt højere end middel varme.
Læg et fladbrød på panden af gangen, og bag det cirka 3 minutter på den ene side.
Vend brødet om og lad det bage 2-3 minutter på den anden side til det er gyldent og gennembagt.
Pak de færdige brød ind i et viskestykke efterhånden som de bliver færdigbagt. På den måde holder de sig bløde og lune indtil spisetid.