Sprøde brød, perfekte til at dyppe i for eksempel hummus
Tilb. tid 30 minuttermin
Bagetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 16brød
Ingredienser
Dej
2,5dlvand
1,5dlmælk
3gtørgær
1spskhonning
1spsksalt
365ghvedemel
75gfuldkornshvedemel
50gdurummel
Drys
Chiafrø
Sesam
Salt
Peber
Sådan gør du
Lun vand og mælk. Tilsæt honning og gær og rør det ud i væsken. Tilsæt salt og herefter melet, og rør det hele sammen. Ælt dejen grundigt, på maskine ca. 5 minutter. Dejen skal være meget klistret!
Del dejen i 16 dele - på ca. 50 gram hver. Kom rigeligt mel på bordet og tril klumperne til kugler og tryk dem lidt flade. Rul herefter brødene ud til en aflang form, så tynde som muligt (ca. 1-2 mm).
Kom brødene på en bageplade og pensel dem med vand (4 på hver plade). Drys herefter med frø, salt og peber, og bag dem til de er sprøde og gyldne ved 190 grader i ca. 15 minutter.
Tag dem straks af bagepladen, og lad brødene køle af på en rist indtil de skal spises.