Opskrift på lammeculotte i ovnPerfekt rosastegt lammeculotte tilberedt i ovn. En ovnstegt lammeculotte er skøn mad her op til påske, men lam kan sagtens spises hele året rundt. Server med græske kartofler, fladbrød og tzatziki eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
300glammeculotte
1spskfrisk rosmarin, plus et par ekstra kviste til panden
Lammeculotten tages ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Derefter ridses fedet på oversiden i et diagonalt mønster.
Lammeculotten krydres med salt, peber samt finthakket rosmarin og 1 fed fintrevet hvidløg.
På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme, tilsæt 1 fed knust hvidløg samt et par kviste frisk rosmarin til panden. Brun nu lammeculotten af, først med fedtsiden ned i et par minutten og derefter ca. 1 minut med kødsiden ned.
Overfør lammeculotten til et ildfast fad og tilbered den nu i ovnen i 20 - 25 minutter, eller til kernetemperaturen er 58 grader. Brug et stegetermometer til at måle kernetemperaturen.
Når kernetemperaturen er nået tages lammeculotten ud af ovnen og placeres på et skærebræt, hvor den nu skal trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.