Opskrift på fyldte pandekager med kyllingLækre hjemmelavede madpandekager med fyld af kylling og grøntsager, gratineret i ovnen med ost. Det er lækker aftensmad som både børn og voksne elsker at spise.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Pandekager:
180ghvedemel
3dlmælk
3æg
½tsksalt
50gsmør, til stegning
Kødfyld:
2spskolie, til stegning
450ghakket kylling
1løg, hakket
200ghvidkål, revet groft
3gulerødder, fint revet
1dshakkede tomater
1spsktomatkoncentrat
2spskengelsk sauce
200gmajs
1spsksalt, eller efter smag
1tsksukker
Peber, efter smag
Gratinering:
100grevet mozzarella, efter smag
Sådan gør du
Ingredienserne til pandekagerne piskes sammen i en skål, stil dejen på køl til den skal bruges. Jeg plejer at piske dejen med en stavblender, så er man sikker på at undgå klumper.
Kødsovs:
I en gryde varmes olien op. Kom det hakkede løg i og svits det ved middel varme til løgene bliver klare. Kom det hakkede kylling i gryden, og brun det godt af sammen med løgene.
Kom hvidløg, kål og gulerødder i og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt nu hakkede tomater, tomatkoncentrat, Engelsk sovs, majs samt salt, sukker og peber. Bring kødsovsen i kog, skru ned for varmen og lad den koge uden låg i ca. 25 minutter.
Imens kødsaucen simrer laves pandekagerne. Varm en pande op til middel varme og smelt en klat smør. Kom dej på panden og drej panden rundt så dejen fordeles. Bag nu pandekagerne på begge sider til de er gyldne. - Der skal blive 8 pandekager ud af dejen.
Ovnen forvarmes til 200 grader alm. ovn.
Når pandekager og kødsovs er færdig, fyldes hver pandekage på følgende måde:Kom et par skefulde kødsovs på midten.
Fold først bunden op, så foldes siderne ind.
Fold den fyldte del op over resten af pandekagen, så den ligger på samlingen.
Læg alle de foldede pandekager i et ildfast fad.
Drys revet ost over pandekagerne og stil fadet i den forvarmede ovn og tilbered det i ca. 20 minutter ved 200 grader, eller til osten et blevet gylden.