Start med at smulre smør i mel og sukker, jeg kører det på minihakker/foodprocessor. Når smørret er helt smuldret, tilsættes ægget, og dejen samles hurtigt. Den må ikke æltes. Tryk dejen flad og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
Når dejen er kold, rulles den jævnt ud, og fyldes i 4 små tærteforme (alternativt 1 stor), prik bundene med en gaffel. Sæt de ubagte tærtebunde i køleskabet mens ovnen varmes op til 180 grader, og forbag herefter tærtebundene i ca. 10 minutter. Lav i mens kompotten.
Rabarberkompot
Kom de rensede rabarber, sukker, limeskal og mel i en gryde, og varm op under omrøring. Rør mens sukkeret karamelliserer og rabarberne begynder at blive bløde. De skal ikke koge helt ud!
Fyld tærtebunden med kompot
Når tærtebunden er forbagt, fyldes en stor spiseskefuld kompot i hver tærte. Sæt herefter tærten i ovnen igen og bag den til dejen er sprød og kompotten bobler op, det tager ca. 8-10 minutter. Tag herefter tærterne ud, og lad dem køle af på en rist mens du laver marengsen.
Marengs
Pisk æggehviderne helt stive på røremaskinen eller med elpisker. Fortsæt med at piske mens du tilføjer sukkeret en skefuld af gangen. Bliv ved med at piske indtil marengsen bliver kridhvid, sej og stiv.
Samling
Smør en stor skefuld marengs på hver tærte. Alternativt kan du komme det i en sprøjtepose med en tyl hvis du vil have et fint mønster. Brænd herefter marengsen med en gasbrænder, og server den straks.