Opskrift på kartoffelsuppe med gulerødder og skinkeNem og lækker suppe med kartofler, gulerødder og skinke. Den er nem at lave, og hele familien elsker denne suppe. Brug de grøntsager vi foreslår her, eller tilsæt andre hvis du har lyst. Du kan sagtens lave suppen i god tid og varme den op, eller gemme rester til dagen efter.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
700gkartofler
200ggulerødder
2stænglerbladselleri
200gskinketern
1,5lhønsebouillon
1,5dlpiskefløde
1tsktørret timian
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i passende små tern.
Løget pilles og skæres i fine tern.
Skær derefter de bladselleri i fine tern.
I en stor gryde kommes de forberedte grøntsager sammen med skinketern. Kom hønsebouillon, fløde samt timian, salt og peber efter smag i gryden. Bring grydens indhold i kog, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 25-30 minutter eller til kartoffelternen er møre.
Når kartoffelternene er møre bruger man en kartoffelmoser, eller andet der kan mase nogle af kartoffelternene, det er med til at jævne suppen, der kan moses til den ønskede konsistens er opnået. smag til med ekstra salt og peber om nødvendigt.
Server derefter straks suppen i forvarmede suppeskåle.