Opskrift på brændende kærlighedHer får du opskriften på den danske klassiske ret Brændende kærlighed. Til trods for sin enkelhed, så smager det helt fantastisk og er en billig og nem ret at servere for familien. Det er traditionel dansk mad når det er bedst.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kartoffelmos:
1,4kgkartofler
100gsmør
1dlpiskefløde
2tsksalt
Peber
Andet:
50gsmør
1spskolivenolie
6løg, store
2spsksukker
1tsksalt
500gbacon
Purløg
Syltede rødbeder
Sådan gør du
Kartoflerne skælles og skæres derefter i passende tern.
Pil løgene, skær dem i halve og derefter i tynde skiver.
Baconen skæres i tern og stilles til siden.
I en stor gryde bringes rigeligt vand i kog. Kom kartoffelternene i og kog dem i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Når de er kogt møre, hældes vandet fra.
I mens kartoflerne koges, smeltes 50 gram smør på en pande. Tilsæt olivenolie og kom de skiveskårne løg i. Derefter tilsættes 2 spsk. sukker sammen med en tsk. salt og peber efter smag.
Svits nu løgene ved middel varme under omrøring til de falder sammen og bliver lækre og brune. Det tager 15 til 20 minutter alt efter hvor høj varme man giver dem. Når løgene er færdige stilles de til siden. - Der er sukker i løgene og derfor brænder de let på, så husk at røre rundt med jævne mellemrum.
Samtidig med at løgene svitses på panden kommes baconternene på en pande og svitses nu ved middel varme til de bliver gyldne og sprøde. Når baconen er færdig hældes fedet fra og de sprøde tern stilles til siden.
Når kartoflerne er færdige og vandet er hældt fra, tilsættes 100 gram smør skåret i tern, samt piskefløde sammen med 2 tsk. salt og peber efter smag.
Nu moses kartoffelternene med en kartoffelmoser til det er en grov eller fin mos efter ønske. Rør den sammen med smør og fløde. Lad være med at røre den for meget, da den så bliver klistret.
Nu anrettes tallerkenerne med en portion kartoffelmos, bløde løg og sprødstegt bacon og et drys purløg på toppen. Server med syltede rødbeder.
Noter
Prøv at skifte kartoflerne ud mad andre rodfrugter. Det kunne være søde kartofler, selleri, pastinakker eller lignende.