Opskrift på glaseret skinke i ovnHer får du opskriften på en perfekt tilberedt saftig glaseret skinke lavet i ovnen. Den smager helt fantastisk og passer selv i ovnen. Server med flødekartofler og kogt broccoli eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 2 timert45 minuttermin
Samlet tid 2 timert55 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
2,6kgskinke
Glasering:
2spskdijonsennep
2spskbrun farin
1spskrasp
Sådan gør du
Ovnen opvarmes til 150 grader med varmluft.
Skinken tages ud af køleskabet og pakkes ud. Fjern nettet hvis det sidder på, og kasser det. Rids derefter skindet i diagonalt i hver retning.
Placer skinken i en stegholdet over en bradepande. Kom 1 liter kogende vand i bradepanden.
Stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered nu skinken i ca. 2,5 timer, eller til Kernetemperaturen er 70 grader.Der fyldes vand på hvis fadet under skinken er ved at tørre ud.
Bland ingredienserne til glaseringen sammen i en lille skål og rør det grundigt sammen.
Når skinken har nået kernetemperauren tages den ud daf ovnen, og glaseringen smøres ud over toppen. Skru op for varmen i ovnen til 240 grader stadig med varmluft.
Når ovnen er har nået 240 grader stilles skinken tilbage i ovnen og skal nu tilberedes til glaseringen bobler op.
Tag skinken ud af oven og lad den trække utildækket ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.