Opskrift på grønkålssuppeEn nem, hurtig og fyldig grønkålssuppe med kartofler. Den har masser af god smag, og serveres med grønkålschips og sprød parmaskinke på toppen. Du kan sagtens lave en stor portion og fryse resterne ned til en anden dag.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg.
Kom halvdelen af olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare.
Tilsæt kartoffelternene, og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillon, timian, salt, peber, æbleeddike og sukker, og bring suppen i kog.
Lad suppen koge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er møre. I mens laves grønkålschips og parmaskinke.
Vask grønkålen godt, og skær stilkene fra. Tag ¼ af grønkålen fra til at lave chips af.
Del grønkålen til chips i mundrette stykker, og vend dem i resten af olivenolien. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys dem med salt. Hold grønkålen i den ene side af bagepladen, så er der plads til parmaskinken, som skal ind lidt senere.
Sæt bagepladen i ovnen ved 160 grader varmluft. og giv grønkålen 5-10 minutter til den begynder at tage farve. Fordel så parmaskinken på bagepladen ved siden af grønkålen, og lad den stege med de sidste 5-10 minutter til begge dele er sprødt. Hold godt øje, så hverken grønkålen eller parmaskinken bliver brændt. Det skal kun lige være sprødt, og så skal pladen ud af ovnen.
Når kartoflerne er møre i suppen, tilsættes de resterende ¾ grønkål. Lad grønkålen koge med i 5 minutter, og blend så suppen med en stavblender. Du bestemmer selv hvor groft eller fint du vil blende den.
Smag suppen til med salt, peber, sukker og æbleeddike.
Server den varme suppe med grønkålschips og stykker af sprød parmaskinke.