Opskrift på kransekagekonfektDe små kransekagetoppe med chokolade i bunden er perfekte til nytårsaften. De er nemme at lave, og ser skønne ud. Spis dem med venner og familie til et godt glas champagne den 31. december kl. 00.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Nedkøling 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 20stk
Ingredienser
250gmarcipan
125gflormelis
30gæggehvider
20mandler
100gmørk chokolade
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Del marcipanen i mindre stykker.
250 g marcipan
Rør marcipan, flormelis og æggehvider sammen. Du kan med fordel bruge røremaskinen.
125 g flormelis, 30 g æggehvider
Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt kransekagekonfekten ud i mundrette størrelser på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk en mandel ned i toppen af hvert stykke. Alternativt kan du bruge hasselnødder, valnødder eller cocktailbær.
20 mandler
Bag kransekagetoppene i 8-10 minutter ved 200 grader varmluft.
Lad kransekagekonfekten køle ned på bagepladen efter bagning.
Når de er helt afkølede, kan de overtrækkes med chokolade.
Hak 2/3 af chokoladen groft og smelt den i vandbad eller i mikroovnen. Hak den sidste 1/3 helt fint. Når den grofthakkede chokolade er smeltet, tages den af varmen, og det finthakkede chokolade røres i. Rør til chokoladen er helt smeltet og jævn, og dyp så bunden af hvert stykke kransekagekonfekt i den smeltede chokolade.
100 g mørk chokolade
Læg stykkerne af kransekage med chokoladen op ad, og lad dem tørre.