Opskrift på blinis med hønsesalatDe er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også. Blinis med hjemmelavet hønsesalat er den perfekte forret forud for et lækkert måltid mad.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1æg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
1tskcitronsaft
½tsksalt
Peber
Hønsesalat:
400gkyllingebryst
1hønsebouillonterning
30gsmør
350gchampignoner
200gbacon
1dlmayonnaise
2dlcreme fraiche
1spskfrisk timian
1tskcitronsaft
0,5tskdijonsennep
125gaspargessnitter
1tsksalt
0,5tsksukker
Peber
1spskfrisk purløg, til pynt
Sådan gør du
Blinis:
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Pisk æggehvider helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dem.
Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Hønsesalat:
I mens dejen til blinis hæver laves hønsesalaten. Kom kyllingebrysterne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Tilsæt bouillonterningen og bring vandet i kog.
Skru ned for varmen og lad kyllingebrysterne simre i ca. 15 minutter. Når tiden er gået tages kyllingebrysterne op og stilles til afkøling.
Champignonerne renses og skæres i kvarte. I en gryde smeltes smørret og svampene svitses ved middel varme til alt væde er fordampet. Når svampene er færdig stilles de til siden til afkøling.
I mens man svitser svampene tages en anden gryde eller pande frem. Kom baconen på og svits den ved middel varme til den er gylden og sprød. Når baconen er færdig hældes fedet fra og baconen stilles til afkøling.
I en skål blandes cremefraiche og mayonnaise samt dijonsennep.
Den friske timian hakkes og kommes i. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og rør dressingen grundigt sammen.
De hvide asparges samt kyllingebrysterne skæres i mundrette stykker og kommes i dressingen sammen med ¾ af baconen samt champignoner. Det sidste bacon gemmes til pynt.
Vend hønsesalaten rundt og smag den til med ekstra salt peber og citronsaft.
Servering:
Kom en lille skefuld hønsesalat på hver blini, Pynt med lidt frisk hakket purløg og en smule sprød bacon, slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.