Opskrift på kålpølser med grønlangkålDen klassiske menu fra Sønderjylland med lækre saftige kålpølser og en fyldig sønderjysk grønlangkål. Det er skøn vintermad, som serveres med brunede kartofler.
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kålpølser
8Kålpølser
Grønlangkål
500ggrønkål, frossen hakket
300gkartofler
1dlpiskefløde
125gsmør
1dlkogevand fra hamburgerryg og kålpølser, evt. ekstra til at justere konsistensen
2tsksukker, eller efter smag
2tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Find en stor gryde frem og kog kartoflerne møre i rigeligt vand. Pil dem efter følgende og mos dem til en grov mos.
Imens kartoflerne koges findes en en tykbundet gryde frem. Kom smørret i og varm det langsom op ved middel varme. Den frosne grønlangkål kommes i gryden til det smeltede smør og tøs op ved middellav varme. Vend rund i det til det er tøet helt op.
I mens grønkålen tør op i smørret, bringes rigeligt vand i kog i en tredje gryde. Når vandet koger, kommes kølpølserne i. Skru ned for varmen så det simrer.
Lad kålpølserne simre i vandet i 5 minutter, inden du slukker for blusset. Nu skal kålpølserne ligge og trække i kogevandet i ca. 15 minutter eller til grønlangkålen er færdig.
Når kålpølserne trækker i vandet laves grønlangkålen færdig.
Tilsæt de moste kartofler, fløde, kogevand fra kålpølserne samt salt og sukker til grønlangkålen. Lad det koge op ved svag varme. Smag til med ekstra salt, peber samt sukker og kogevand.
Konsistensen skal være tyk, men stadig cremet. Juster konsistensen med ekstra kogevand fra kålpølserne hvis den bliver for tyk.
Nu er den sønderjyske grønlangkål og kålpølserne klar til servering. Server med brunede kartofler og en god stærk sennep.