Opskrift på julekaramellerLækre hjemmelavede flødekarameller med smag af jul. Julesmagen kommer af en blanding af kanel, nelliker og ingefær. De her karameller smager altså lidt af brunkager, og er perfekte i slikskålen til jul.
Tilb. tid 40 minuttermin
Nedkøling 3 timert30 minuttermin
Samlet tid 4 timert10 minuttermin
Antal 70stk
Ingredienser
5dlpiskefløde
250gsukker
125gglukosesirup
1tskvaniljepasta
Krydderier
1spskflagesalt
1tskstødt kanel
½tskstødte nelliker
½tskstødt ingefær
Sådan gør du
I en stor gryde eller pande varmes sukker, piskefløde, glukosesirup og vaniljepasta op til det begynder at koge. - Det bør være en nonstick gryde eller pande så karamellen ikke så let sætter sig fast, og gerne med høje kanter, da karamelmassen vil boble op når den koger.
Kog karamelmassen ved middel varme til temperaturen rammer 119-120 grader. Det tager lidt tid, så hav god tålmodighed. Mål i mens krydderierne af.
Tag gryden/panden af blusset når massen rammer 119-120 grader. Sigt kanel, nelliker og ingefær i, og tilsæt flagesalt. Rør rundt til krydderierne er jævnt fordelt.
Hæld karamelmassen op i et fad 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca. 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv. - Jeg plejer at få ca. 70 karameller ud af en portion. Men du bestemmer selv hvor store du vil lave dem.
Pak karamellerne i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.