Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dkOpskrift på Beef wellington med wagyu oksemørbradSkal det være godt, så kan det lige så godt være ekstra godt. Wagyu Beef Wellington er toppen af det bedste. Det passer perfekt til nytårsmenuen serveret sammen med en god glace og nogle lækre pommes anna, så bliver det ikke bedre.
Start med at forberede mørbraden. Den pudses grundigt for sener og fedt. Efterfølgende skæres den op i 2 stykke af ca. 700 gram.
Svampene renses grundigt og hak dem derefter rigtig fint. Det plejer jeg at gøre i en minihakker.
Skalotteløgne pilles og hakkes fint.
Svampeduxelles
Varm smør op på en pande og tilsæt de hakkede svampe samt skalotteløg finthakket rosmarin. Tilsæt rødvin og balsamicoeddike.
Tilbered nu blandingen ved middelvarme til alt væde er fordampet. Smag til med salt og peber. Det er meget vigtigt at alt væde er helt fordampet.
Når det er færdigt kommes det over på en tallerken og køles helt af.
Man kan sagtens lave det på forhånd, så det er lige til at tage ud af køleskabet.
Mørbraden
Begge mørbradstykker bindes op med madsnor, så de holder formen i mens de bliver brunes af. Du kan også rulle dem stramt i film og komme dem på køl i et par timer, så holder de også formen.
I en god pande varmes olien op. Kom et par fed hvidløg og frisk rosmarin i panden. Nu brunes mørbradstykkerne af ved høj varme i Ca. 40 sekunder på hver side, husk også at brune dem i enderne.
Når de er brunet af stilles de til afkøling på en rist.
Når de er kølet ned fjernes madsnoren og de smøres ind i dijonsennep. Stil dem derefter på Køl.
Samling af Wellington
Ovnen forvarmes til 200 grader. Husk at varme bagepladen med op.
Nu skal man til at samle sin Beef Wellington. Placer 1-2 stykke madlavningsfilm på bordet, det skal være stort nok til at man kan rulle det op.
På filmen placeres 6 stykker parmaskinke med en smule overlap. Fordel derefter halvdelen af den afkølede svampeblanding ud over parmaskinken i en jævnt lag.
Tag den ene mørbrad og placer den nederst på og rul dernæst filmen med skinke og svampe stramt om mørbraden. Stram filmen til og til den på køl en halv time. - processen gentages for den anden mørbrad.
Når de er kølet af er de klar til at pakke i butterdej.De kan enten rulles ind i butterdej, det kræver lidt øvelse. Ellers kan man dele den udrullede butterdej i 2 stykker. kødet placeres herefter midt på det ene stykke, kanten pensles med pisket æg, det andet stykke butterdej kommes over som låg, og det trykkes ned med en gaffel hele vejen rundt, så "pakken" bliver helt tæt. Gentag processen for den anden wellington og placer dem ved siden af hinanden.
Nu skal de pensles med sammenpisket æg og ridses diagonalt med en gaffel for at lave et fint mønster.
Bagetid
Nu skal de bages i en forvarmes ovn ved 200 grader. Træk bagepapiret med butterdejspakkerne over på den forvarmede bageplade og placer den midt i den forvarmede ovn.
Nu skal de tilberedes i 20-25 minutter til eller til kernetemperaturen er 54 grader og til de er gyldne og sprøde i overfladen.
Når de er færdige og den ønskede kernetemperatur er nået tages de ud af ovnen og skal nu trække utildækket i 10 - 15 minutter inden de skæres ud og serveres.