Opskrift på hønsesalat med baconHjemmelavet hønsesalat hører sig til på bordet til julefrokost eller påskefrokost. Det er nemt at lave, og så smager det fantastisk. I denne version får du hønsesalat med bacon, champignoner, hvide asparges og purløg.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
12kyllingelår, svarende til 400 gram kyllingekød
1stilkbladselleri
1løg
1gulerod
Vand
1spsktørret timian
2,5spsksalt
Peber
1hønsebouillonterning
Hønsesalat
30gsmør
350gchampignoner
200gbacon
1dlmayonnaise
2dlcreme fraiche
1dlpurløg
1tskcitronsaft
0,5tskdijonsennep
125ghvide asparges
0,5tsksukker
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Forberedelse:
Bladsellerien skæres i skiver, løget halveres, guleroden skæres i skiver. Kom det i en stor gryde sammen med kyllingelårene og fyld koldt vand på så det dækker.
Kom tørret timian, salt, peber samt hønsebouillon i gryden. Stil den på komfuret og bring vandet i kog. Skru ned for varmen så det simrer. Husk at skumme overfladen løbende i starten.
Nu skal kyllingelårene simre i ca. 40 minutter.
Når kødet er helt mørt tages kyllingelårene op, og kødet pilles fra. Lad kødet køle helt ned inden det er klart til brug i hønsesalaten.Husk at hælde fonden fra gryden igennem en si og gemme den. Den kan bruges som en basis for en god suppe.
I mens kyllingen står og simrer forberedes bacon og smørstegte champignoner.
Svampene renses og deles i kvarte eller passende mundrette stykker. På en pande smeltes smør. Kom svampene i og svits dem til al væde er fordampet. Derefter stilles de til siden så de kan køle helt af.
Baconen skæres i tern og svitses på en stor pande til den er gylden og sprød, hæld fedet fra og stil baconen til siden så den kan køle af.
Hønsesalaten:
I en skål blandes cremefraiche og mayonnaise sammen med dijonsennep.
Purløget hakkes og kommes i. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og rør dressingen grundigt sammen.
De hvide asparges skæres i mundrette stykker og kommes i dressingen sammen med kyllingekødet (cirka 400 gram), bacon og champignoner.
Vend hønsesalaten rundt og smag den til.
Server den bedste hønsesalat med et godt stykke rugbrød, i en croissant eller helt klassisk på en skive ananas til forret.