Opskrift på julefrikadellerFrikadeller er et must til julefrokosten, og nogle serverer også deller juleaften. Prøv disse julefrikadeller hvis du vil skrue lidt ekstra op for julestemningen i december måned. De er saftige og fyldt med gode julekrydderier som nellike, allehånde og muskatnød.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1kghakket kalv og flæsk
150gbacon
2løg
1dlmælk
2æg
1dlhavregryn
2spskhvedemel
2,5tsksalt
Peber
1tskstødt allehånde
0,5tskstødte nelliker
0,5tskstødt muskatnød
Smør, til stegning
Sådan gør du
Kom den hakkede kalv og flæsk i en stor skål.
Baconen skæret fint ud og kommes i samme skål
Pil løgene og riv dem på den grove side af et rivejern ned i skålen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kom peber i efter smag.
Nu skal farsen røres grundigt sammen, enten i hånden eller på en røremaskine.
Når farsen er blevet sammenhængende er den klar til brug. Den kan alternativt stilles på køl i et par timer.
Find en stor pande frem og smelt en god portion smør ved middel varme.
Form derefter frikadeller i ønsket størrelse af farsen med en spiseske.
Steg derefter frikadellerne på panden ved middel varme i 10 -15 minutter, husk at vende dem når halvdelen af tiden er gået. De skal have en lækker brun stegeskorpe uden at være brændte. Gentag processen til alle frikadeller er stegt.
Frikadellerne kan holdes varme i ovnen til de skal serveres.
Server frikadellerne til en god julefrokost, eller sammen med nogle gode flødekartofler.