Opskrift på svenske chokoladebrødDe lækre julesmåkager kaldes også svenske chokoladesnitter, chokoladekager eller kakaosnitter. Kært barn har mange navne, men de smager fantastisk og bringer gode minder fra barndommen. De er derudover både nemme og hurtige at lave.
Forb. tid 15min
Tilb. tid 15min
Samlet tid 30min
Antal 50stk
Ingredienser
1vaniljestang
200gsukker
300ghvedemel
1tskbagepulver
4spskkakao
200gsmør
1æg
Topping:
1æg
50gperlesukker
50gmandler
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljen med en lille smule af sukkeret for at få skilt kornene lidt ad.
Bland vanilje, sukker, hvedemel, bagepulver og kakao i en skål (brug gerne røremaskinen). Skær smørret i små tern, og smulder smørret i melblandingen. Kom til sidst ægget i, og ælt hurtigt dejen sammen til en samlet dej.
Del dejen i 4, og tril hver del dej til en pølse på 30 cm. Hvis dejen er meget blød, kan den lægges kort i køleskabet.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Brug en kagerulle til at rulle hen over dejpølserne, så de bliver trykket flade. De skal være cirka 4-5 cm brede.
Pensel dejen med sammen pisket æg. Drys herefter perlesukker og hakkede mandler på toppen.
Bag stængerne i 15-17 minutter ved 175 grader. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter. Skær så småkagerne ud på skrå med en skarp kniv mens de stadig er lune.
Læg de færdig småkager på en rist, og lad dem køle helt ned inden de pakkes ned i en kagedåse.
Småkagerne skal være sprøde i overfladen men bløde inden i. Da det er meget forskelligt hvordan ovne varmer, kan det være at dine skal bage lidt længere eller kortere tid end mine.