Opskrift på churrosChurros, spanskrør eller spanske vafler - Kært barn har mange navne, men de smager jo skønt. Vi kender dem fra de mange julemarkeder hvor man ofte kan købe et kræmmerhus lune spanskrør med softice eller chokoladesauce. Men du kan faktisk nemt lave dem selv, og de bliver fantastiske!
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
5dlvand
50gsmør
½tsksalt
1tskvaniljepasta
350ghvedemel
1tskbagepulver
3æg
1Lsolsikkeolie
1dlsukker
1spskkanel
Sådan gør du
Kom vand, smør, vanilje og salt i en gryde og kog det op.
5 dl vand, 50 g smør, ½ tsk salt, 1 tsk vaniljepasta
Bland hvedemel og bagepulver sammen. Når væsken koger, tilsættes alt melet på en gang, og dejen røres over varmen til den er jævn og glat. Lad den herefter køle ned i en skål i cirka 15 minutter.
350 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
Pisk nu æggene i dejen et af gangen. Brug elpiskeren eller en røremaskine med piskeris på. Når dejen er jævn, kommes den i en sprøjtepose med stjernetyl.
3 æg
Opvarm olien i en tykbundet gryde. Den skal være cirka 170-180 grader. Hvis du ikke har et termometer, kan du prøve med en tandstik af træ eller en lille klump dej. Hvis det syder godt og bobler omkring tandstikken eller dejen, så er olien klar.
1 L solsikkeolie
Tryk churros ud på cirka 15 cm. De trykkes ud direkte i olien, og klippes over med en saks. Vend dem jævnligt og steg dem 3-4 minutter til de er gyldne hele vejen rundt. Jeg laver 3-4 af gangen, undgå at fylde gryden helt op, for så falder temperaturen på olien for meget når de kommes i.
Når dine churros er færdigstegte, lægges de på et stykke fedtsugende papir, og når de er kølet lidt ned rulles de i sukker blandet med kanel.
1 dl sukker, 1 spsk kanel
De lune churros serveres med chokoladesovs, softice eller syltetøj.