Opskrift på langtidsstegt andebrystDet kan være svært at ramme et perfekt rosastegt andebryst når man steger det. Derfor kan man med fordel tilberede det ved lavere temperatur, og få et både mørt og perfekt stegt stykke andebryst med sprødt skind. Perfekt til Mortensaften, jul eller en dejlig weekendmenu.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet5 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 3personer
Ingredienser
2andebryster
Salt
Peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 80 grader varmluft.
Klargør andebrystet. Fjern eventuelle sener fra kødsiden, rids fedtet i et diagonalt rudemønster, og krydder med salt og peber.
Find en pande frem der kan gå i ovnen. Læg andebrystet med skindsiden nedad på den kolde pande, og tænd så på høj varme. Brug en palet til at presse andebrystet ned, så skindet bliver stegt jævnt. Steg på skindsiden i cirka 4 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
Vend andebrystet og steg det i 2 minutter på kødsiden eller til det er godt brunet af.
Sæt stegetermometer i midten af det tykkeste sted på andebrystet, og sæt panden med andebrystet i ovnen ved 80 grader varmluft.
Tilbered til andebrystets kernetemperatur er 66 grader. Der tager cirka 60 minutter. Hvis du vil have andebrystet tilberedt mere gennemstegt kan du gå efter en kernetemperatur på 70 grader.
Tag herefter andebrystet ud, og lad det hvile 10 minutter på en rist inden det skæres ud og serveres.