Opskrift på stegt andebryst på pandeAndebryst er det møreste og lækreste på anden, så nogle gange vil man bare gerne lave et lækkert rosa pandestegt andebryst. Du kan servere det som hverdagsmad med en god salat eller til Mortensaften eller jul med klassisk tilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 3personer
Ingredienser
2andebryster
Salt
Peber
Sådan gør du
Start med at klargøre andebrystet. Fjern sener fra kødsiden, og rids fedtet diagonalt på skindsiden. Krydder andebrystet godt med salt og peber.
Læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd panden på høj varme og brun skindet godt af i 2-3 minutter. Skru ned på middel varme og tilbered brystet yderligere 6-7 minutter indtil skindet er godt sprødt. Brug gerne en spatel til at presse andebrystet ned under tilberedning, så skindet bliver tilberdt over det hele.
Vend andebrystet, og tilbered det 8-10 minutter ved middel varme på den anden side. Brug et stegetermometer til at holder øje med temperaturen midt i det tykkeste sted på brystet.
Når kernetemperaturen er 66 grader skal du tage andebrystet af panden, og lade det hvile utildækket i 10 minutter inden det skæres ud og serveres. Tager du andebrystet af ved 66 grader vil det stige yderligere et par grader i kernetemperatur mens det hviler, og du vil få et rosastegt andebryst. Vil du have dit andebryst helt gennemstegt, bør du tage det af ved 73 grader og lade det trække 10 minutter utildækket inden du skærer det ud.
Server dit andebryst med brunede kartofler, rødkål og sovs eller dit favorittilbehør.