Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Hyldeblomstsaft med rabarber opskrift
Frisk og sød drik til de varme sommerdage
Antal
1
liter
Ingredienser
200
g
rabarber
250
g
sukker
0,5
l
vand
12
store
hyldeblomstskærme
1
citron
,
økologisk
Sådan gør du
Skyl hyldeblomsterne hurtigt, klip de grove stænger fra, og kom dem i en gryde eller plastbøtte, sammen med citron i skiver.
Vask rabarber, og skær dem i skiver på ca. 0,5 cm.
Kog vand og sukker op. Når vandet koger, tilsættes rabarber. Giv dem et hurtigt opkog.
Hæld rabarber og saften hen over hyldeblomsterne, og lad det køle lidt ned inden der lægges låg på, og gryden sættes i køleskabet.
Lad saften trække 3-4 dage inden den sies og hældes på rene flasker.
Opbevar saften i køleskabet.
Ved servering blandes saften op med vand eller danskvand.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere