Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Khobz - Marokkansk brød opskrift
Lækre små brød til suppe eller gryderetter
Samlet tid
2
timer
t
Antal
6
stk
Ingredienser
300
g
hvedemel
,
Gerne med højt proteinindhold
350
g
durum
,
Oprindeligt bruges der semolina
2,5
tsk
tørgær
1,5
tsk
sukker
2
tsk
salt
310
g
lunkent vand
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, eller i skålen til røremaskinen.
Tilsæt vandet og ælt dejen i 10 minutter ved medium hastighed til den er blevet elastisk.
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i Ca. 1 time.
Del dejen i 6 portioner og form dem hver til en kugle.
Tryk dejkuglerne flade med dine fingerspidser til de er mellem 5 -6 mm tykke. Dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Prik brødene med en gaffel.
Overfør dem til en bageplade med bage papir, og bag dem i Ca. 20 minutter eller til de er blevet flot gyldne.
Lad dem køle af og server dem som tilbehør til gryderetter eller til salater.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere