Opskrift på andebryst på grillAndebryst kan ikke kun spises til Mortensaften og jul, men hele året rundt. Om vinteren er grillet andebryst lækkert med brunede kartofler, rødkål og sovs, mens det om sommeren kan serveres med en frisk salat. Her får du to metoder til at lave perfekt rosastegt andebryst på grillen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Hviletid 5 minuttermin
Samlet tid 55 minuttermin
Antal 3personer
Ingredienser
2andebryster
Salt
Peber
Sådan gør du
Tilberedning ved reverse sear metoden:
Grillen forvarmes til 110 grader sat op til indirekte varme. Der tilføres røg under tilberedningen ved brug af smokeboks samt røgflis. Denne metode er velegnet til træpillegrill da der her tilføres røg helt naturligt under forbrændingen af træpiller.
Andebrysterne forberedes. Fjern eventuelle rester af fjer og trim overflødigt fedt samt sener fra kødsiden væk. Rids skindet diagonalt i rudemønster. Undgå at skære ned i selv kødet. Herefter krydres andebrystet med salt og peber.
2 andebryster, Salt, Peber
Placer andebrystet over indirekte varme og tilbered det ved 110 grader til kernetemperaturen er 66 grader. Det tager ca. 35 minutter på min Weber Smokefire EX6. - Husk at bruge et stegetermometer til at tjekke kernetemperatur løbende under tilberedningen.
Når kernetemperaturen i andebrystet er 66 grader tages det af grillen. Lad det hvile utildækket imens grillen varmes op til højeste varme.
Når grillen er rygende varm placeres andebrystet med skindsiden ned over direkte varme til skindet er gyldent og sprødt.
Tag andebrystet af grillen og placer det på en rist utildækket og lad det trække 5 - 10 minutter inden det skæres ud og serveres.
Traditionel tilberedning på grill:
Grillen forvarmes til 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
Andebrystet forberedes. Fjern eventuelle rester af fjer og trim overflødigt fedt samt sener fra kødsiden væk. Rids skindet diagonalt i rudermønster. Undgå at skære ned i selv kødet. Herefter krydres andebrystet med salt og peber.
Når grillen er helt varm placeres andebrystet med skindsiden ned over den direkte varme. Grill nu andebrystet i 2-3 minutter, eller til skindet er gyldent og sprødt. Vend derefter andebrystet og grill det med kødsiden ned i et minut.
Derefter flyttes andebrystet til indirekte varme og tilberedes med lukket låg, til kernetemperauren er 66 grader. Det tager ca. 10 -15 minutter alt afhængig af hvilken grill du bruger. - Husk at du skal bruge et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen i andebrystet. - Hvis man ikke bryder sig om rosastegt and fortsættes tilberedningen til kernetemperaturen er ca. 75 grader.
Når Kernetemperaturen er nået tages andebrystet af grillen og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter, inden det skæres ud og serveres.