Opskrift på andebryst i ovnAnd serverer vi typisk til Mortensaften eller jul. Hvis du skal lave and til få personer, så er andebryst et lækkert og nemt valg. Du bør tilberede andebryst rosa, for at undgå at kødet bliver hårdt eller tørt. Følg vores vejledning til andebryst her, og få et super lækkert andebryst med sprødt skind.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 3personer
Ingredienser
2andebryster
Salt
Peber
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 180 grader, sat op til almindelig ovn.
Andebrysterne forberedes. Skær overflydende fedt og sener væk på kødsiden, og rids derefter skindsiden i et diagonalt mønster. Husk ikke at ridse ned i kødet.
Krydder andebrysterne med salt og peber.
Kom andebrysterne på en kold pand og skru op til høj varme. Brun nu andebrystet af ved høj varme på skindsiden i ca. 3 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
Vend derefter andebrystet og brun det af på kødsiden i ca. 1 minut.
Kom andebrystet i et ildfast fad med skindsiden op, og stil det i den forvarmede ovn. Tilbered det til kernetemperaturen er 66 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages andebrystet ud, og det lægges på en rist. Lad det trække i 5-10 minutter inden det skæres ud og serveres. - Når andebrystet står og trækker stiger kernetemperaturen et par grader til en sluttemperatur på cirka 68 grader.
Andebrysterne skæres i skiver og serveres med det ønskede tilbehør.