Opskrift på rabarberkage med marengsBlød og svampet mazarinkage med rabarberkompot og sød marengs på toppen! Kagen er perfekt forår og sommer når haverne er fulde af rabarber, og så er den nem at lave.
Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen. Vend til sidst melet i dejen.
150 g smør, 150 g sukker, 150 g marcipan, 3 æg, 50 g hvedemel
Beklæd bunden af en springform (Ø22) med bagepapir, smør siderne og drys med sukker. Hæld dejen i formen og bag den i ca 30 minutter. Stik en nål i og tjek at kagen er bagt inden du tager den ud. Tag ringen af springformen, og lad kagen køle ned på en rist inden du tager bunden af.
Rabarberkompot
Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarber, sukker, rom og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. Tag kompotten af blusset og lad den køle helt ned.
200 g rabarber, 35 g sukker, 2 spsk mørk rom, 1 tsk vaniljepasta
Marengs
Lav først din marengs når kagen og kompotten er kølet ned.Pisk æggehviderne hvide og luftige. Tilføj sukkeret mens du pisker, 1 skefuld af gangen. Pisk indtil marengsen er stiv og glat.
3 æggehvider, 150 g sukker
Samling
Stil kagen på det fad eller den tallerken du vil servere den på. Fordel rabarberkompotten over kagen, og kom til slut marengs på toppen. Du kan bruge en sprøjtepose hvis du vil sprøjte et flot mønster, eller smøre med en paletkniv. Brænd din marengs med en gasbrænder til den bliver lysebrun.