Opskrift på syltede asierPerfekte sprøde syltede asier med masser af smag. De passer rigtig godt til den klassiske leverpostejsmad, som surt til kødretter og stege, eller bare som en lille lækker snack.
Forb. tid 5 timert
Tilb. tid 10 minuttermin
Trækketid 14 daysd
Samlet tid 14 daysd5 timert10 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
2kgasier
Salt
1spskatamon
Syltelage:
1lklar eddike
3dlvand
5dlsukker
½dlsalt
½posesyltekrydderier
3dildskærme
Sådan gør du
Asierne skrælles, flækkes på langs og udkernes med en spiseske. Skær dem derefter i passende skiver på tværs.
Kom skiverne op i et dørslag og salt dem med rund hånd. Stil dørslaget i en skål og stil nu asierne i køleskabet i minimum 5 timer, så vandet kan trække ud. - Du kan med fordel lade dem trække på køl til dagen efter.
Når asierne har trukket med salt og der er trukket masser af væske ud af dem, skal de skylles i masser af koldt vand, så vi kan få alt saltet skyllet helt af. Lad efterfølgende asierne dryppe af.
I en gryde koges ingredienserne til syltelagen op bortset fra dildskærmene. Husk at smage syltelagen til inden den skal på glas.
I mens lagen koges op, kommes en spsk. atamon i et skoldet sylteglas i passende størrelse. Kom låget på og ryst glasset så atamonen bliver godt fordelt, tag låget af og hæld det overskydende atamon ud.
Kom nu de afdryppede asier over i sylteglasset sammen med dildskærmene og hæld den kogende syltelage over. Luk og forsejl glasset, og stil det ved stuetemperatur til det er kølet helt af.
Stil glasset til siden og lad nu asierne trække et køligt og mørkt sted i ca. 14 dage inden de er klar til at spise.