Opskrift på syltede blommerNemme og lækre syltede blommer med kanel og kardemomme. De er nemme at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle vaniljeis eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost eller på din morgenmad. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
800gblommer
5dlvand
175grørsukker
1 ½spskeddike
2kanelstænger
3kardemommekapsler
Sådan gør du
Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset stramt til.
Lad blommerne trække en lille uges tid som minimum inden du spiser af dem. Efter du åbner glasset, bør glasset med blommerne opbevares på køl.