Opskrift på pasta pomodoroPasta al pomodoro eller spaghetti med tomatsovs er en nem, lækker og billig hverdagsret. Det er en smagfuld pastaret som hele familien elsker at spise både børn og voksne. Og så tager den kun en halv time at lave!
I en gryde kommes olivenolie, flådede tomater, oregano, basilikum, pressede fed hvidløg samt samt salt, sukker og peber.
Ingredienserne blendes med en stavblender, dette kan også gøres i en almindelig blender inden det kommes i gryden.
Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 20 - 25 minutter.
I en anden gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog. Her koges spaghettien efter anvisningerne på posen.
Pastasovsen smages til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, og saucen er kogt lidt ind, tages den at varmes og stilles til siden.
Dræn vandet fra den kogte pasta i et dørslag.
Stil pastasaucen på bordet sammen med den kogte spaghetti og den revne parmesan, eller anret det i portioner.