Opskrift på tykstegsbøf på grillNår man tænder op i grillen er det altid lækkert med en god bøf. En grillet tykstegsbøf med sprøde kartofler og en god sauce er super lækkert.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 8 minuttermin
Hviletid 7 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2tykstegsbøffer, á ca. 200 g.
50gsmør
Salt
Peber
Sådan gør du
Tilberedning ved direkte varme
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal grilles.
Grillen forvarmes til ca. 220 grader sat op til direkte varme. Grillristen smøres med neutral olie inden bøfferne kommes på.
Smør bøfferne med en smule smeltet smør og krydder dem med salt og peber.
Placer nu bøfferne på den forvarmede grille over direkte varme og tilbered dem 2 - 4 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Man kan også bruge et stegetermometer for at tjekke kernetemperaturen, den bør ligge på 55 - 56 grader.- Jeg plejer at vende bøfferne 4 gange, altså bliver stege tiden delt op til 2 x 1 minut på hver side.
Når bøfferne er færdige tages de af grillen og skal nu stå og trække utildækket i ca. 7 minutter inden de serveres.
Server de grillede tykstegsbøffer med en god favoritsauce og nogle sprøde pommes frites.
Tilberedning med reverse sear metoden:
Denne metode er især velegnet til træpillegrill.
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal grilles. Derefter krydres de med salt og peber efter smag.
Grillen forvarmes til 125 grader.
Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Krydder nu bøfferne med salt og peber efter smag.
Bøfferne kommes på grillen (indirekte varme). Tilbered nu bøfferne til kernetemperaturen er ca. 53 grader. Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen, og der skrues op til højeste varme.
Når grillen er varmet helt op kommes bøfferne på, og brunes nu af ca. 1 – 2 minutter på hver side.Man kan eventuelt vende bøfferne i smeltet smør inden de brunes af.
Når bøfferne er brunet kort af tages de af grillen og skal nu hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.