Opskrift på hindbærmuffinsNem opskrift på svampede muffins med hindbær og mandler. De passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage. De er nemme at lave, og kan serveres med creme fraiche, vaniljeis eller bare som de er.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 12muffins
Udstyr
Muffinsform
Ingredienser
250ghindbær
200gsmør
200gsukker
2æg
1tskvaniljepasta
200ghvedemel
1tskbagepulver
20gmandelflager
Sådan gør du
Vask hindbærrene godt. Hvis du bruger frosne hindbær, så lad dem tø op og dryppe af i en si, så væsken kan dryppe fra inden de kommer i dejen.
Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
Forbered 12 muffinsforme.
Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt og hvidt. Brug en røremaskine eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det ud i blandingen.
Tilsæt mel og bagepulver. Pisk langsomt det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af hindbærrene, og dejen vendes rundt et par gange så bærrene bliver jævnt fordelt i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste hindbær på toppen af dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk hindbær og mandler let ned i dejen.
Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
De lune muffins er nu klar til servering. De kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.