Opvarm olien i en stor pande, og tilsæt et hakket rødløg. I mens løget svitses skæres svampene i skiver og tilsættes til panden sammen med rosmarin og timian og 25 g af smøret.
Når svampene er faldet lidt sammen tilsættes grødrisene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre.
Tilsæt hvidvinen og det simrer i 5 min. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af.
Når vinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. bouillon, den skal være kogende varm. Igen lader man væsken koge væk inden man tilsætter yderligere 2 dl. bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon, nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage på risene for at være sikker på de er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge for meget ud.
Når risene er møre slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og de sidste 50 g smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, hakkes persillen og tilsættes risottoen og retten smages til med salt og peber og serveres med det samme.