Opskrift på fugleder i marengsLækre sprøde marengs fuglereder med blød chewy marengs i midten! Fuld dem med lækre cremer, flødeskum, friske bær og påskeæg eller hvad du har lyst til. Det er en nem dessert som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 10Stk
Ingredienser
125gæggehvide
250gsukker
1tskcitronsaft
Pynt
Flødeskum
Friske bær
Påskeæg
Eller andet fyld
Sådan gør du
Kom æggehviden i en røreskål sammen med citronsaft. Pisk indtil æggehviden er helt stiv.
125 g æggehvide, 1 tsk citronsaft
Kom nu sukkeret i en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og skinnende og sukkeret er helt opløst.
250 g sukker
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklæde med bagepapir.
Bag fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter. Hvis de begynder at få farve må du skrue lidt ned for varmen.
Afkøl fuglerederne på en rist.
Fyld fuglerederne med påskeæg eller med flødeskum og friske bær.
Flødeskum, Friske bær, Påskeæg, Eller andet fyld
Noter
Ideer til fyld
Fyld med sommerens første jordbær og flødeskum.
Fyld med lemon curd og påskeæg som en påskedessert.
Fyld med frisk frugt og råcreme som en opgraderet frugtsalat.