Opskrift på champignonsovsHer får du vores opskrift på den perfekte svampesauce der aldrig slår fejl. Der er fuld drøn på smagen, og den passer helt perfekt til en lækker rød bøf fra grillen eller en god hakkebøf.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
40gsmør
½skalotteløg
½tsktørret rosmarin
½tsktørret timian
400gchampignoner, eller andre svampe
1dlhvidvin
2dlhønsefond
3dlpiskefløde
1tsksukker
1tsksalt
¼tskpeber
1tskcitronsaft
Sådan gør du
Svampene renses for rester af jord. De skæres i skiver og stilles til siden.
I en pande smeltes smørret ved middel varme. Tilsæt tørret rosmarin samt timian og derefter et finthakket skalotteløg. Svits det sammen til løgene bliver klare.
Tilsæt derefter de rensede svampe og svits dem med til næsten al væden er fordampet. Kom hvidvin i, og lad det reducere til halvdelen er tilbage. Derefter kommes bouillon, fløde samt salt, sukker samt citronsaft i.
Lad saucen reducere til den ønskede konsistens er nået. Smag den til med salt og peber og ekstra citronsaft om nødvendigt.